Toon Vandebosch juicht bij junioren op Superprestige Ruddervoorde
Foto: Photo News

Toon Vandebosch (IKO Enertherm-Beobank) heeft zondag in Ruddervoorde de derde manche van de Superprestige veldrijden bij de junioren op zijn palmares gebracht. Vandebosch soleerde naar de zege voor Jelle Camps en Niels Vandeputte. Camps behoudt wel zijn leidersplaats in het klassement.

Op de wei in Ruddervoorde namen Jelle Camps en Florian Vermeersch de beste start, maar echte verschillen werden nog niet opgetekend. Ook Yentl Bekaert, Arno Van den Broeck en Toon Vandenbosch reden goed mee vooraan. Het was vooral die laatste die zijn goede benen etaleerde en een paar keer versnelde. Al vroeg in de wedstrijd wist hij zich dan ook te ontdoen van zijn concurrenten.

Bekaert spartelde nog even tegen, maar zag de renner van het IKO Enertherm-Beobank team steeds verder uitlopen. In de strijd om de podiumplekken moest Bekaert finaal afhaken en was het Camps die naar de tweede plek snelde en zijn leidersplaats behoudt in het klassement van de Superprestige. Hij telt 42 punten, twee meer dan Vandebosch. Andreas Goeman volgt op de derde plek met 31 punten.

Bij de nieuwelingen was Luke Verburg aan het feest. De Nederlander maakte het verschil in de laatste zandstrook en soleerde naar de zege, zijn elfde al van het seizoen. Ryan Cortjens werd tweede, de Brit Ben Tulitt mocht als derde mee op het podium.