Ingolstadt ontslaat coach Kauczinski
Foto: Photo News

FC Ingolstadt heeft na een mislukte seizoensstart met slechts twee punten uit 10 wedstrijden afscheid genomen van coach Markus Kauczinski. Dat meldt de voorlaatste van de Bundesliga zondag. VfL Wolfsburg maakt dan weer bekend dat Valérien Ismaël mag aanblijven als coach. De Fransman werd half oktober tot interim-trainer benoemd na het ontslag van Dieter Hecking.

Het ontslag van Kauczinski komt er nadat Ingolstadt zaterdag op de 10e speeldag een 0-2 nederlaag leed tegen FC Augsburg. De Duitser tekende afgelopen mei voor twee seizoenen bij ‘Die Schanzer’. Daarvoor coachte hij tweedeklasser Karlsruhe. “Vandaag hebben we beslist dat een nieuwe start het beste is voor Ingolstadt,” stelde sport- en communicatiedirecteur Harald Gärtner.

VfL Wolfsburg, 13e in de stand, behoudt dan weer het vertrouwen in Valérien Ismaël na de 0-3 zege van zaterdag tegen Freiburg. De club van Koen Casteels en Ismail Azzaoui was de jongste weken op zoek naar een nieuwe trainer sinds het ontslag van Dieter Hecking. Volgens manager Klaus Allofs kwam de club echter tot de conclusie dat Ismaël “de juiste coach is voor Wolfsburg”. Ismaël trainde de beloften voor hij half oktober overnam van Hecking.