Er is flink wat heisa ontstaan tijdens een Ryanair-vlucht vanuit Brussel naar Malta. Amateurbeelden van op het vliegtuig tonen hoe enkele reizigers om onbekende reden een vechtpartij startten.

De vechtpartij vond afgelopen donderdag plaats op de vlucht Brussel-Malta. Onder meer het personeel van de luchtvaartmaatschappij moest tussenbeide komen. Volgens ooggetuige Tommy Engerer uit Malta, die de beelden maakte, ging het om 'Oost-Europese reizigers die zich ongelofelijk agressief gedroegen'.

Enkele minuten na de vechtpartij uitte de piloot van het vliegtuig zijn ongenoeg via de speakers. 'Dit is totaal onacceptabel', liet hij onder meer weten.

De knokpartij ging in totaal maar liefst tien minuten door, waardoor de piloot genoodzaakt was om een tussenlanding te maken in Pisa. Daar werden uiteindelijk vier personen uit het vliegtuig gezet en gearresteerd. 'Zulk gedrag tolereren wij niet op onze vluchten', liet Ryanair nog weten. 'De veiligheid van onze reizigers en het personeel is prioriteit nummer één.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig