EUROMILLIONS BASKETBALL LEAGUE. Zeven op zeven voor Giants
Foto: ©Walter Saenen - WAS
Port of Antwerp Giants boekte in de topper van de zevende speeldag tegen Brussels na een spannende wedstrijd een nipte zege (90-85) en blijft zodoende met zeven op zeven alleen leider in de EuroMillions League. Antwerps burgemeester Bart De Wever zat op de eerste rij en zag dat het goed was, “We knokten ons in de tweede helft tegen een sterk Brussels naar de winst”, aldus Giants-coach Roel Moors.

In een met drieduizend toeschouwers gevulde Lotto Arena had Port of Antwerp Giants meer dan zijn handen vol met Brussels. “Dit was propaganda voor het Belgische basketbal. Ja, de Giants zijn sterk. Toch hadden we kansen, maar we misten onder meer te veel vrijworpen (vijftien op zesentwinitg, red.)”, vond de Brusselse -coach Serge Crevecoeur.

De club uit de hoofdstad deed Port of Antwerp Giants na een 21-15 achterstand na het eerste kwart pijn. Sinjoor Domien Loubry acteerde weer dartel, strooide met assists en dropte vier op vier bommen in de eerste helft. Brandon Ubel, ook ex-Giants, was ook enorm secuur en leidde met dertien punten in de eerste twee kwarts Brussels naar een 39-41 bonus halfweg.

“We waren in de eerste helft defensief niet op de afspraak. In de tweede periode waren we fysiek wel present. Jason Clark stopte Domien Loubry af en ondanks foutenlast konden we de winst in eigen midden houden”, zei Roel Moors.

Yoeri Schoepen had met drie op vijf bommen ook een belangrijke bijdrage in de Antwerpse winst. “Na een knieblessure had ik het moeilijk en miste ik vertrouwen. Coach Roel Moors bleef op me inpraten. Dat hielp. Als de shots dan vallen, ben je vertrokken. Voor mij persoonlijk is dit een opsteker”, aldus Yoeri Schoepen.

Gavin Ware, met een double-double en twintig punten en tien rebounds, en vooral Demitrius Conger, met een schitterende tweede helft, stuwden de Giants in een spannende tweede helft naar de nipte winst. Brussels dichtte na 59-50 en 80-67 via Brandon Ubel en Jeremy Simmons de kloof immers naar 87-85. Met vrijworpen stelde de havenploeg de winst en de ongeslagen reeks in de EuroMillions League dan ook net veilig.