Wereldvoetbalbond FIFA zal PSG-verdediger Serge Aurier niet straffen voor de controversiële manier waarop de Ivoriaan begin oktober een doelpunt vierde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali.

“Er zal geen enkele sanctie genomen worden door de disciplinaire commissie van de FIFA", bevestigde een woordvoerder vandaag. De 23-jarige rechtsachter, concurrent van Rode Duivel Thomas Meunier bij Paris Saint-Germain, mag het dus op 15 november opnemen tegen Frankrijk in een vriendschappelijk duel in Lens.

Op 8 oktober jongstleden vierde Aurier in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali een assist die uitmondde in een owngoal door in de richting van de tribunes een onthoofding te simuleren. Dat gebaar lokte heel wat heisa uit in Ivoorkust, maar Aurier wordt ondanks een daaropvolgend onderzoek van de FIFA nu dus niet gestraft.

Aurier haalt geregeld met extrasportieve berichten het nieuws. Eind september werd de Ivoriaan nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden na een uit de hand gelopen woordenwisseling met enkele Parijse politieagenten, en in februari liet hij zich via de app Periscope erg laatdunkend uit over zijn toenmalige trainer Laurent Blanc en sommige ploegmaats.

Maar Aurier liet zich in het duel tegen Mali ook van zijn goede kant zien. Hij verhinderde dat een Malinees, die na een stevig duel op de grond lag, zijn tong inslikte.