Real Madrid betaalt 20,3 miljoen euro illegale overheidssteun terug
Foto: EPA

Real Madrid heeft de stad Madrid overheidssteun ter waarde van 20,3 miljoen euro, interest inbegrepen, terugbetaald. Dat raakte vrijdag bekend. Eerder oordeelde de Europese Commissie dat de overheidssteun die in 2011 aan de club werd overgemaakt illegaal is.

“De ontvangst van deze terugbetaling zal vandaag nog meegedeeld worden aan de Europese Commissie, conform de opgelegde verplichting deze storting terug te vorderen”, zo klinkt het in een persbericht van de stad Madrid.

Begin vorige zomer oordeelde de Europese Commissie dat de ‘Koninklijke’ 18,4 miljoen euro moest terugstorten. Dat is de overwaarde die de stad Madrid bij een grondtransactie aan de club overmaakte. De stad betaalde voor de grond in 2011 een compensatie van 22,7 miljoen euro aan Real. Dat compensatiebedrag was echter ruim overdreven en had niet hoger mogen zijn dan 4,3 miljoen euro. Volgens de Europese Commissie had Real Madrid zo een niet te rechtvaardigen voordeel ten opzichte van andere clubs.

De zaak lijkt echter nog niet afgelopen. Begin oktober verklaarde Real Madrid in beroep te gaan tegen de sanctie van de Europese Commissie. “We tekenen beroep aan en ik ben er zeker van dat we zullen winnen”, stelde Real-voorzitter Florentino Perez toen. Volgens Perez is er geen sprake van overwaarde.