De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag drie speeldagen schorsing en 800 euro boete gegeven aan Fejsal Mulic. De Servische aanvaller van Excel Moeskroen wordt gestraft voor zijn rode kaart op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Ibrahima Seck (Waasland-Beveren), die op speeldag dertien de dubieuze eer van de snelste rode kaart in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse te beurt viel, komt weg met een boete van 400 euro.

Mulic werd in de slotfase van de doelpuntenloze partij op het veld van Waasland-Beveren neergetrokken door Siebe Schrijvers. Moeskroen kreeg de fout mee, maar de ingevallen Mulic revancheerde zich met een kniestoot in het gezicht van Schrijvers. Na overleg met zijn assistenten besloot scheidsrechter Sébastien Delferière de rode kaart te trekken. Vorig seizoen werd Mulic rechtstreeks uitgesloten voor een elleboogstoot aan Rode Duivel en voormalig Genk-verdediger Christian Kabasele. De Geschillencommissie bestrafte de Serviër in februari 2016 met drie speeldagen schorsing, waarvan één met een jaar uitstel. Omdat Mulic binnen die termijn opnieuw rood pakt, werd hij rechtstreeks voor de Geschillencommissie gedaagd. De commissie maakte de voorwaardelijke schorsing effectief en voegde daar twee schorsingsdagen aan toe. Als Moeskroen niet in beroep gaat tegen het vonnis, mist Mulic de competitiewedstrijden tegen Standard (6 november), AA Gent (19 november) en RSC Anderlecht (27 november).

De match op de Freethiel tegen RSC Anderlecht (2-1) was nog geen halve minuut bezig toen scheidsrechter Lawrence Visser de snelste rode kaart ooit in de Belgische competitie uitdeelde. Seck trok de doorgebroken Lukasz Teodorczyk neer aan de rand van de zestien. De Senegalees van Waasland-Beveren moest bijna een volledige wedstrijd aan de kant toekijken. Het Bondsparket vorderde een speeldag schorsing voor de overtreding, maar de Geschillencommissie vond de uitsluiting voldoende en hield het op een geldstraf van 400 euro. Daardoor kunnen de Waaslanders zondag op het veld van AA Gent wel een beroep doen op Seck.