Red Flames kennen dinsdag hun tegenstanders op EK
Bondscoach Ives Serneels Foto: BELGA

De loting van het EK 2017 voor vrouwen in Nederland (16 juli - 6 augustus), vindt volgende week dinsdag plaats in Rotterdam. De Red Flames, de nationale vrouwenploeg, mag voor het eerst naar de eindronde. “Het maakt ons niet uit welke tegenstanders we treffen, we gaan er sowieso een mooi avontuur van maken”, was bondscoach Ives Serneels vrijdag enthousiast.

“Onze ambitie is om er een mooi toernooi van te maken”, opende Serneels. “We zijn al heel gelukkig en fier er te kunnen bij zijn. Ik hoop dat we op veel Belgische supporters mogen rekenen tijdens onze wedstrijden.”

Ter voorbereiding nemen de Red Flames het vriendschappelijk op tegen Nederland, op 24 november in Leuven, en Denemarken, op 28 november in Tubeke.

“Van Nederland hebben we nog nooit gewonnen”, ging Serneels verder. “Maar ik hoop dat we er met deze groep in slagen. Dit team is de laatste maanden enorm gegroeid.”

Voor de eerste keer nemen zestien teams deel aan de eindronde van het EK voetbal voor vrouwen. De Belgische vrouwen zitten in pot vier.