Ziekenhuis Sint-Erasmus verdwijnt grotendeels uit Borgerhout
Foto: Google Street View

Het ziekenhuis Sint-Erasmus verdwijnt zo goed als helemaal uit Borgerhout. Alle diensten verhuizen naar de nieuwe campus ZNA Cadix aan het Eilandje. Alleen de polikliniek zal op de huidige locatie blijven. En de materniteit zal versmelten met die van Jan Palfijn in Merksem.

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, dat aan het Eilandje een grote nieuwe campus bouwt, herschikt zijn zorgaanbod en maakte daarover vandaag enkele krachtlijnen bekend. Zo zal ZNA Sint-Erasmus in 2020 grotendeels verhuizen naar ZNA Cadix. De Materniteiten ZNA Sint-Erasmus en ZNA Jan Palfijn gaan zich verenigen in één materniteit. Het is nog onduidelijk waar die precies komt, maar in de huidige communicatie lijkt het erop dat dat in Merksem zal zijn.

De polikliniek van Erasmus blijft na 2020 nog wél op de site in Borgerhout. Patiënten uit de buurt kunnen er dan nog steeds terecht voor onderzoeken en raadpleging van specialisten.

Stilaan groeit dus de invulling van het nieuwe grote ZNA-ziekenhuis, dat in 2020 klaar moet zijn. In ZNA Cadix zullen ook alle medische en ondersteunende afdelingen van ZNA Stuivenberg, met uitzondering van het volledig vernieuwde ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis aan de Pothoekstraat, een nieuw onderkomen krijgen. Ook nieuw is dat er in het nieuwe Cadix-ziekenhuis geen hospitalisatie-afdeling pediatrie zal komen. ZNA benadrukt nog dat alle opgelijste verschuivingen geen effect hebben op tewerkstelling.