REACTIES. Nicolae Stanciu na eerste doelpunt: “Altijd in mezelf geloofd”
Foto: BELGA

Nicolae Stanciu had donderdag met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de ruime thuisoverwinning van Anderlecht in de Europa League tegen Mainz. “De ovatie van het publiek deed erg veel deugd”, vertelde de 23-jarige Roemeen na afloop.

“Ik ben tevreden dat ik vanavond mijn eerste doelpunten voor Anderlecht gescoord heb”, aldus Stanciu, die afgelopen zomer voor tien miljoen euro gekocht werd. “Mijn eerste treffer viel met wat geluk, eigenlijk had ik een voorzet in gedachten. Maar een goal is een goal en scoren doet altijd plezier. Ik wil ook nog mijn ploegmaat Chipciu bedanken voor beide assists.”

“Ik heb altijd in mezelf geloofd”, blikt Stanciu terug op zijn eerste maanden bij Anderlecht, waarin hij niet tot scoren kwam. “En als ik geen doelpunt maakte, deed ik mijn uiterste best om de ploeg te helpen. Ik ben na deze zege vooral blij voor onze ploeg en fans.”

Ook Massimo Bruno pikte zijn doelpunt mee. “We waren vanavond erg efficiënt”, oordeelde de 23-jarige aanvaller. “De score is misschien wel wat overdreven. Ik ben ook blij dat ik me met een goal in de kijker heb kunnen spelen. Hopelijk krijg ik nu meer kansen om me te tonen, want ik heb te veel ambitie om op de bank te zitten.”

REACTIES. Nicolae Stanciu na eerste doelpunt: “Altijd in mezelf geloofd”
Foto: Isosport

René Weiler: “Dit geeft iedereen een boost”

Anderlecht-trainer René Weiler blikte tevreden terug op de ruime 6-1 zege van zijn team tegen Mainz donderdag op de vierde speeldag van de Europa League. “Deze overwinning zal de hele groep vertrouwen geven.”

Vooral de prestatie van Nicolae Stanciu, die zijn eerste twee goals maakte in paars-witte loondienst, stemde Weiler tevreden. “Ik heb altijd in hem geloofd”, aldus de 43-jarige Zwitser. “Ik ben tevreden voor hem dat hij eindelijk de weg naar doel heeft gevonden, dat zal hem vertrouwen geven. Maar het geeft iedereen een boost om op deze manier te reageren na de wanprestatie van afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren. We hebben tegen Mainz op de goede momenten gescoord en geen goal geslikt als we het moeilijk hadden. Onze verdediging heeft sterk gespeeld tegen een tegenstander van het niveau van Mainz.”

Niet alleen Stanciu heeft tegen de Duitsers goede punten gescoord bij Weiler. “Chipciu speelde sterk tot aan zijn wissel op het uur, en in de verdediging waren Deschacht en Kara belangrijk met hun ervaring en uitstraling. Ook een pluim voor Teodorczyk, die negentig minuten gewerkt heeft voor de ploeg.”

De blik van Weiler is nu al gericht naar komende zondag, wanneer Oostende op bezoek komt in Brussel. “De ene match is de andere niet”, voorspelt de Zwitser. “Het zal opnieuw een lastig duel worden. We zullen scherp moeten zijn want Oostende is een team in vorm dat zoals iedereen tegen ons wil winnen.”

Mainz-coach Schmidt: “Zwaarste nederlaag uit mijn carrière”

“Ik heb hier geen woorden voor”, zei de Zwitser Martin Schmidt tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “We namen te veel risico’s in deze wedstrijd”, zei Schmidt. “We begingen te veel fouten en na het vierde doelpunt van Anderlecht was er een totale desorganisatie.”

De Mainz-coach moest toegeven dat deze 6-1 zijn zwaarste nederlaag uit zijn trainerscarrière is. “Het is de ergste nederlaag die ik heb geleden met deze ploeg. Op dit moment heb ik er nog geen verklaring voor. Maar ik begrijp de ontgoocheling van de supporters en het is aan ons om zo snel mogelijk opnieuw aan de slag te gaan”, besloot Schmidt.