Jos Verlooy en Harrie Smolders worden tweede in eindstand Global Champions League
Foto: EPA

De Antwerp Diamonds, gevormd door het Euro Horse-duo Jos Verlooy/Harrie Smolders, zijn donderdag in de Qatarese hoofdstad Doha na de finale van de Global Champions League jumping op 2,5 punten gestrand van de eindzege in het regelmatigheidscriterium over 14 wedstrijden. De Paris Jets, met Nicola Philippaerts, wonnen de finale.

De Antwerp Diamonds hadden voor aanvang van de finale in Doha een achterstand van 8,5 punten op leider Valkenswaard United. Jos Verlooy en de Nederlander Harrie Smolders hadden hun toppaarden Caracas en Emerald N.O.P. een paar weken rust gegund met het doel de finale te winnen en zo kans te maken op de eindzege en de daaraan verbonden 1,3 miljoen euro winstpremie. Maar Verlooy ging met Caracas eenmaal in de fout. Smolders beging met Emerald N.O.P. twee fouten. Die foutenlast van 12 strafpunten deed hen uitkomen op plaats drie in de eindstrijd. Valkenswaard United werd pas zesde en zo strandden de Antwerp Diamonds op 2,5 punten van de eindzege.

De zege in de finale was voor de Paris Jets met Nicola Philippaerts en H&M Zilverstar T en de Zweedse combinatie Rolf-Göran Bengtsson/Clarimo ASK. Zij bleven foutloos in 153.57 seconden en bleven zo net voor de Cannes Stars, die eveneens de nul op het scorebord konden houden maar een totaaltijd van 160.92 realiseerden.