Meryl Streep krijgt ere-Golden Globe
Foto: AP

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (67) mag een plaatsje vrijmaken in haar rijkgevulde trofeeënkast. Streep ontvangt in januari de Cecil B. DeMille Award, de Golden Globe voor haar hele oeuvre. Dat maakte de vereniging voor de buitenlandse filmpers donderdag in Los Angeles bekend.

‘Het pakkende werk van Meryl in de meest uiteenlopende genres is de voorbije 40 jaar een voorbeeld geweest en zal dat ook nog blijven voor de komende generaties’, zei voorzitter Lorenzo Soria ter motivering.

Streep is drievoudig Oscarwinnares en won acht keer een Golden Globe. Met in totaal 19 Oscarnominaties en 29 kansen op een Golden Globe is ze recordhoudster als meest genomineerde actrice aller tijden. Ze kreeg Oscars voor haar vertolkingen in ‘Kramer vs Kramer’, ‘Sophie’s choice’ en ‘The Iron Lady’. Binnenkort komt ze in de biografische komedie ‘Florence Foster Jenkins’ in de rol van een ongetalenteerde operazangeres op het witte doek.

In januari werd Denzel Washington met de Cecil B. DeMille Award bekroond. Andere winnaars van deze gerenommeerde prijs zijn Jodie Foster, George Clooney, Woody Allen, Morgan Freeman en Robert De Niro.

De Golden Globe Awards zijn de belangrijkste filmprijzen na de Oscars. De nominaties voor de Globes worden op 12 december bekendgemaakt, de prijsuitreiking vindt op 8 januari voor de 74ste keer plaats.