Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, is het de eerste keer in 187 jaar dat de first lady in het buitenland geboren is. Vandaag trekt Melania Trump uitzonderlijk het podium op om een toespraak te geven over haar liefde voor Amerika, haar jeugd in Slovenië, en haar vertrouwen in haar man als toekomstig president van Amerika.

‘Dit is geen gewone campagne. Het is een beweging,’ opent mevrouw Trump haar toespraak. ‘Een beweging waarin mensen zich betrokken en geïnspireerd voelen.’ Verwijzend naar haar jeugd in Slovenië, benadrukt Melania Trump dat Amerika in haar vaderland beschouwd werd als het land waar ‘alles wat je dromen kan, mogelijk is’.

‘Als immigrant is er is geen enkele persoon die vrijheid en kansen meer waardeert dan ik, een onafhankelijke vrouw die naar Amerika is gekomen. Het is het grootste voorrecht ter wereld,’ aldus Melania Trump.

‘Veilige grenzen en gelijke kansen?’ ‘JA!’

‘Willen we een land dat onze grondwet respecteert?’ gaat de vrouw van Trump verder.

‘Donald houdt van zijn land en hij weet hoe hij dingen gedaan moet krijgen. Hij weet tenminste hoe we echte veranderingen teweeg kunnen brengen. Hij wist dat hij niet langer stil kon zitten bij al wat er in dit land aan het gebeuren was,’ aldus Melania, met een steeds luider publiek.

‘Wat voor land willen we? Willen we een veilig land met veilige grenzen? Ja? Willen we een land waarin iedereen gelijke kansen krijgt?’ vraagt mevrouw Trump. Het publiek roept luidkeels ‘JA!’

‘We moeten winnen’

‘We moeten winnen op 8 november,’ gaat Melania verder. ‘Amerikanen moeten samenkomen en elkaar met respect behandelen, zelfs als ze niet overeenkomen,’ voegt ze toe. ‘Onze cultuur is te gemeen en ruw geworden, vooral voor kinderen en tieners,’ zegt Melania Trump, verwijzend naar cyberpesten en pesterijen op school. Ze belooft ook van die problematiek een prioriteit te maken als first lady.

‘Ik zal mijn man steunen in zijn poging om alle Amerikanen te helpen als hij president wordt. Hij zal Amerika terug veilig maken. Hij zal Amerika terug welvarend maken. Hij zal Amerika terug trots maken.’

‘He will make America great again,’ sluit Melania af.