Foto: belga
Tijdens een interview met 'BBC Sport' heeft Ross Brawn, de voormalige teambaas van Michael Schumacher, gezegd dat er "bemoedigende signalen" zijn bij Schumacher.

Op 29 december is het drie jaar geleden dat Michael Schumacher tijdens een ski-ongeval in het Franse Méribel een ernstig hoofdletsel opliep en zwaar gewond geraakte. Zijn fans blijven overduidelijk hopen op een herstel maar door een gebrek aan accurate informatie wordt er hevig gespeculeerd over de medische toestand van Schumacher. 

Eind vorig jaar berichtte het tijdschrift 'Bunte' dat Schumacher opnieuw kon lopen maar het werd door de familie van Schumacher voor de rechtbank gedaagd. Advocaat Felix Damm schepte toen duidelijkheid over de medische toestand van Schumacher: "Michael Schumacher kan niet stappen. Meer zelfs, zonder de hulp van de personen die hem verzorgen kan hij niet zelfstandig rechtstaan."

Het is de enige betrouwbare en concrete informatie die we het voorbije jaar over de medische toestand van Schumacher kregen. Er zijn dan wel erg veel speculaties, er zijn maar weinigen die Schumacher daadwerkelijk mogen zien of bezoeken. 

Ross Brawn, de voormalige teambaas van Schumacher en tevens goede vriend, is een van de weinigen. Tijdens een interview met 'BBC Sport' werd Brawn gevraagd naar de medische toestand van Schumacher. Brawn weigerde in detail te gaan over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 maar sprak wel van "bemoedigende signalen".

"Zijn familie heeft ervoor gekozen om zijn toestand privé te houden en dat moet ik respecteren," zei Brawn in een interview met 'BBC Sport'. "Er zijn bemoedigende signalen en we bidden iedere dag dat we ze meer gaan zien. Het is voor mij moeilijk om er iets over te zeggen aangezien ik zijn privacy wil respecteren."

"Het enige wat ik wil zeggen is dat er heel wat speculaties zijn over Michael zijn toestand. De meeste zijn totaal niet juist en we moeten blijven bidden en iedere dag hopen dat we progressie zien. Dat we Michael op een bepaalde dag hersteld zien van zijn verschrikkelijke verwondingen."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: