Wiggins, Vanmarcke, Pozzato en Fränck Schleck paraat bij afscheid Cancellara in Gentse Kuipke
Foto: AFP

Bradley Wiggins, Sep Vanmarcke, Filippo Pozzato en Fränck Schleck zullen op zaterdag 12 november in het Gentse Kuipke Fabian Cancellara’s afscheid van zijn Belgische fans bijwonen. “Ciao Fabian” is intussen helemaal volzet. “Ruim 6.200 fans van Cancellara zullen het spektakel bijwonen en hem het gepaste Belgische eresaluut bezorgen”, zo maakte organisator Golazo donderdag bekend.

De 35-jarige Cancellara zal het in het Kuipke in een 2km achtervolging opnemen tegen tal van “tijdsgenoten”. “Bradley Wiggins, Sep Vanmarcke, Filippo Pozzato en Fränk Schleck zullen er zeker bij zijn, naast nog enkele andere toppers”, zo klinkt het in een persbericht. “Met Fabian, de aanwezige renners en heel wat andere gasten wordt er ook teruggeblikt op Fabians schitterende carrière. Verwacht je aan een mix van kippenvelmomenten in beeld, gesprekjes, muziek en enkele verrassingen. De presentatie is in handen van Karl Vannieuwkerke en Niels Destadsbader.”

Cancellara won de Ronde van Vlaanderen (2010, 2013, 2014), Parijs-Roubaix (2006, 2010, 2013) en de E3 Harelbeke (2010, 2011, 2013) driemaal. Dit jaar kroonde hij zich voor de tweede keer in zijn carrière tot olympisch kampioen tijdrijden.

De Zesdaagse van Gent (15-20 november) vindt drie dagen na “Ciao Fabian” plaats.