Renster Ann-Sophie Duyck trekt naar Brits team
Foto: Marc Van Hecke

Wielrenster Ann-Sophie Duyck ruilt Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill D’or voor een Brits team volgend seizoen. De West-Vlaamse koerst vanaf 1 januari voor het Drops Cycling Team. Dat meldt de ploeg donderdag in een persbericht.

Duyck, achtste op het jongste WK tijdrijden, koerste de voorbije twee seizoenen bij de ploeg van Christel Herremans, maar zoekt nu andere oorden op om een meer internationaal programma te rijden. De drievoudige Belgische kampioene tijdrijden leerde de ploeg kennen in juli van dit jaar en was onder de indruk van de professionele aanpak en de ambiance in het team. “Ik koerste met de Belgische ploeg in de Ronde van Bretagne en verbleef er met enkele rensters van Drops in hetzelfde hotel. Het was echt een team dat plezier uitstraalde, maar tegelijkertijd ook professionaliteit hoog in het vaandel draagt. Een ploeg waar ik met andere woorden ook graag deel van wou uitmaken. Er hangt hier echt een positieve ingesteldheid en ik geloof er sterk in dat een renner hier maximaal kan presteren.”

Ook teameigenaar Bob Varney toonde zich verheugd met de komst van Duyck. “Ze hoort bij de wereldtop en haar ambitie, professionalisme en werkethiek, drie kwaliteiten waar wij veel belang aan hechten in onze ploeg, zullen er voor zorgen dat onze ploeg volgend jaar nog sterker wordt. Vooral in de rittenwedstrijden is zij een extra troef en bovendien is ze een enorme aanwinst in het tijdrijden, met name in de ploegentijdrit op het WK in Bergen volgend jaar kan ze voor een enorme boost zorgen.”