Boris Johnson: 'Brexit wordt
Boris Johnson. Foto: REUTERS

Sinds de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zich woensdagavond versprak en zei dat hij van Brexit een 'Titanic success' wil maken zijn de grappenmakers op Twitter nog niet stilgevallen.

Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, heeft tijdens de uitreiking van de Spectator Awards woensdag gezegd dat hij van Brexit een 'Titanic succes' wil maken. Hij bedoelde waarschijnlijk 'een groot succes' maar, inderdaad, we weten allemaal hoe het met het mega-schip de Titanic afliep: in 1912 knalde het tegen een ijsberg en zonk het tragischerwijs naar de bodem van de zee. 

De grappen op Twitter om de meeste recente verspreking van Johnson, die overigens bekend staat om zijn versprekingen, blijven sindsdien maar komen.

Nadat Johnson besefte dat hij niet zo'n handige analogie had gebruikt, probeerde hij het nog recht te zetten. Hij zei onder andere dat het museum van het gezonken schip de Titanic in Noord-Ierland de grootste attractie van de regio is. En: 'We gaan een kolossaal succes maken van Brexit.' Maar dat mocht al niet meer baten. Ook Carl Bildt, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Zweden deed een duit in het zakje:

Volgens Channel 4's politiek verslaggever was het waarschijnlijk de 'slechtse speech van Johnson ooit':