Geen Masters voor David Goffin na spannende wedstrijd tegen rivaal Cilic
Cilic Foto: Photo News

De Kroaat Marin Cilic (ATP 10) heeft David Goffin uitgeschakeld op het tennistoernooi in Parijs. Daarmee neemt hij ook de kans op een deelname aan de Masters in Londen af van onze landgenoot. Alleen een blessure van een concurrent kan Goffin nog een ticket voor de Masters opleveren.

In de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy (hard/3.748.925 euro) heeft Cilic David Goffin uitgeschakeld. De eerste set begon niet goed voor de 25-jarige Luikenaar en eindigde op 3-6. Tijdens de tweede set ging het lang gelijk op, de mannen waren aan elkaar gewaagd. In de tiebreak werkte Goffin vijf matchpunten weg en kwam hij twee keer op een punt van de zege. De zesde matchbal was er toch te veel aan, na bijna twee uur tennissen kwam Cilic als winnaar uit de bus.

De opdracht voor achtste reekshoofd Goffin in de race naar Londen was bijzonder moeilijk. Hij moest in Parijs het toernooi winnen of de finale halen, tenzij hij die finale zou verliezen van Tomas Berdych (ATP 11), Jo-Wilfried Tsonga (ATP 13) of Roberto Bautista Agut (ATP 15). De Luikenaar moest dan in achtste finales wel eerst voorbij de Kroaat Marin Cilic (ATP 10) geraken, het negende reekshoofd en rechtstreekse concurrent voor de Masters. Cilic trok echter in twee sets aan het langste eind: 6-3 en 7-6 (11/9) na 1 uur en 54 minuten. Het was nog maar zijn eerste overwinning tegen Goffin. In de drie voorgaande duels tussen beide tennissers, allemaal dit jaar gespeeld, bleek Goffin in Tokio, Indian Wells en voor de Davis Cup in Luik telkens de sterkste. Cilic bewees zondag met toernooiwinst in Bazel echter nog in topvorm te verkeren.

Cilic verzekerde zich dankzij de zege van een stek in de kwartfinales en de kwalificatie voor de Masters, waarvoor zeven van de acht plaatsen nu ingenomen zijn. Bij de laatste acht in Parijs neemt de Kroaat het eerstdaags op tegen de winnaar van het duel tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 18).