Canadese tiener is nieuwste F1-piloot
Lance Stroll en Valtteri Bottas Foto: Williams F1 team
Het Williams F1-team heeft haar rijdersduo voor het F1-seizoen 2017 bekendgemaakt. Valtteri Bottas en Lance Stroll zullen komend seizoen voor de F1-renstal racen.

Felipe Massa neemt eind dit seizoen afscheid van de Formule 1. De Braziliaan vormde de voorbije jaren samen met Valtteri Bottas het rijdersduo bij Williams. Williams moest dus op zoek naar minstens één nieuwe rijder, al was ook Bottas tot op de dag van vandaag nog niet zeker van zijn racezitje bij Williams.

Williams bevestigde vandaag echter dat Bottas voor het vijfde seizoen op rij voor het Williams F1 team zal racen. Naast Bottas bevestigde Williams Lance Stroll als teamgenoot. Stroll, die onlangs nog maar 18 jaar werd, behaalde dit jaar de titel in de Europese Formule 3. Met Stroll krijgt Canada voor het eerste sinds Jacques Villeneuve, die in 2006 afscheid nam van de sport, opnieuw een landgenoot in de Formule 1. 

Stroll was uiteraard dolblij met zijn aanstelling als F1-piloot bij Williams. "Het is ongelooflijk dat ik in 2017 in de Formule 1 zal racen. Ik kan Williams niet voldoende bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik droomde al van jongs af aan van racen in de Formule 1. Toen ik met de karting begon was de Formule 1 mijn uiteindelijke doel, zeker toen ik in 2014 met bolides begon te racen," aldus Stroll.

Naast Stroll is ook Bottas tevreden dat hij in 2017 opnieuw voor Williams zal racen. "Eerst en vooral ben ik zeer blij dat ik in 2017 voor het vijfde seizoen op rij bij Williams zal racen. Het zal door de ingrijpende reglementswijzigingen een opwindend jaar worden. 2017 biedt het team een uitstekende kans om aansluiting te vinden bij de teams vooraan," zei Bottas in een reactie. "Ik zal mij zoals altijd voor de volle honderd procent geven. Ik wil Frank, Claire en de ganse raad van bestuur bij Williams bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben."

Naast haar rijdersduo maakte Williams ook al de naam van haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2017 bekend. Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van Williams zal die de naam 'FW40' krijgen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: