20 jaar cel voor man die zus met ruim 40 messteken om het leven bracht
De reconstructie van de moord in de Professor August Lodewijckxstraat in Booischot. Rechts: dader Bjorn V. Foto: jodw/rr

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft Bjorn V. schuldig bevonden aan de moord op zijn zus Cindy. De man herinnert zich niets meer van de feiten, maar vermoordde zijn zus in september 2014 met meer dan 40 messteken in haar woning in Booischot (Heist-op-den-Berg). De man werd veroordeeld tot twintig jaar cel en wordt levenslang uit zijn rechten ontzet.

De eerste moordzaak die in Mechelen correctioneel behandeld werd, was meteen een zeer emotionele zaak omdat de burgerlijke partijen zowel familie van slachtoffer als dader zijn.

Cindy V. werd op 10 september 2014 met 42 messteken om het leven gebracht, een getuige zag haar broer het huis verlaten met bebloed T-shirt. Zelf beweert de man zich niets meer van de feiten te herinneren. Hij en zijn zus hadden die dag heel wat alcohol geconsumeerd.

“Niet alleen Bjorn is schuldig”

Bij de behandeling van de zaak vroeg de moeder van Bjorn en Cindy om een milde straf voor haar zoon. “Niet alleen Bjorn is schuldig, wij hebben lang gevraagd voor de nodige hulp voor zowel Bjorn als Cindy”, zei ze. “We zijn teleurgesteld in de maatschappij en hopen dat Bjorn een tweede kans krijgt. Hij moet strenge voorwaarden krijgen en kort opgevolgd worden, maar hij moet de kans krijgen om zijn dochtertje te zien opgroeien want hij is een goede papa.” Dat meisje werd geboren in april 2015, toen hij al in voorarrest zat voor de feiten.

Nieuw mes gehaald

Volgens de verdediging van de man ging het niet om moord, maar om doodslag omdat er geen voorbedachtheid aanwezig was, een stelling die de rechtbank niet volgde. “De beklaagde is meerdere keren teruggekeerd naar de keuken om in de lade een nieuw mes te halen, hij had dus de mogelijkheid om van zijn besluit haar te doden af te zien, maar deed dat niet”, klonk het.

Naast de ouders en zus van Bjorn hadden ook de twee kinderen van Cindy en hun vaders zich burgerlijke partij gesteld, zij kregen samen een schadevergoeding van 27.500 euro toegewezen.