'Geradicaliseerde' man probeert vrouw in brand te steken
De rue de l’Espérance in Montignies-sur-Sambre. Foto: Google Street View

Een 26-jarige man uit Montignies-sur-Sambre (Charleroi) is donderdag aangehouden wegens poging doodslag. Hij zou dinsdag zijn vrouw overgoten hebben met ammoniak en probeerde haar in brand te steken. Zijn vrouw had hem net verlaten, ze beschuldigde hem ervan dat hij de afgelopen tijd geradicaliseerd was.

De feiten zouden dinsdag hebben plaatsgevonden in de rue de l’Espérance in Montignies-sur-Sambre. Het slachtoffer wandelde op straat met haar zus toen plots haar echtgenoot opdook. Die zou een aansteker en een bidon ammoniak bij gehad hebben en geprobeerd hebben haar met de vloeistof te overgieten. Hij werd daarbij echter weggeduwd door de zus. De twee jonge vrouwen zoude zich daarp verscholen hebben bij een buurman, die de politie verwittigde.

Het koppel had de avond ervoor ruzie gehad en de vrouw had beslist hem te verlaten. Ze beschuldigde hem ervan dat hij geradicaliseerd was: zo mocht ze haar rijbewijsexamen niet meer afleggen, het huis niet meer uit en moest ze van hem traditionele kledij dragen.

De politie ging na de feiten op zoek naar de man en pakte hem op. Hij ontkent het verhaal van beide zussen. Een huiszoeking in zijn woning leverde niets abnormaals op. De man is aangehouden voor poging doodslag. Hij moet vrijdag voor de raadkamer van Charleroi verschijnen.