Dirk Demeersman neemt afscheid van Belgisch jumpingteam

Dirk Demeersman heeft na gezamenlijk overleg met de federatie beslist zijn in mei van dit jaar afgelopen contract als bondscoach van het Belgische jumpingteam niet te verlengen. Dat maakte de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) donderdag bekend.

“Toen Dirk Demeersman eind 2014 werd voorgesteld als nieuwe coach van het Belgische jumpingteam, werd er een contract van twee jaar afgesloten (tot en met eind 2016). Na de evaluatie van de Olympische Spelen werd in gezamenlijk overleg beslist dat Dirk Demeersman zijn contract als bondscoach van de jumping seniors niet zal verlengen in 2017. Dirk verzorgt momenteel wel nog de continuïteit en heeft met de eliteruiters de planning voor de Wereldbekers uitgewerkt en volgt eveneens de andere selecties op”, klinkt het in de persmededeling. “Dirk blijft ook actief als springcoach voor de seniors eventing en zal eveneens beschikbaar blijven als adviseur van zowel de Topsportcel als aan de chefs d’equipe van de jeugdruiters jumping.”

“Momenteel is de Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) gestart met de procedure om de coaching van onze jumpingruiters te verzekeren. De topsportcel, samen met de nationale springcommissie, hebben al overlegmomenten gehad om de zoektocht naar de nieuwe coach te starten. Het is de bedoeling om eind dit jaar de nieuwe coach voor te kunnen stellen.”

Vorig jaar behaalde Demeersman als chef d’équipe met een zege in de Furusiyya Nations Cup in het Spaanse Barcelona zijn mooiste zege. Ook de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro werd afgedwongen, maar in Brazilië bleven de resultaten onder de verwachtingen.