Ross Brawn:
Ross Brawn Foto: Mercedes F1 team
De voorbije dagen waren er speculaties dat Ross Brawn eventueel Bernie Ecclestone zou opvolgen als F1-baas. Brawn voelde zich genoodzaakt om te reageren op de geruchten en ontkent.

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over de mogelijke opvolger(s) van F1-baas Bernie Ecclestone. De ondertussen 86-jarige Ecclestone staat al bijzonder lang aan het roer van de Formule 1 maar lijkt steeds dichter bij zijn afscheid van de Formule 1 te komen, zeker nu het Amerikaanse Liberty Media de Formule 1 overneemt.

Naar aanleiding daarvan waren er de voorbije dagen in diverse media speculaties dat Ross Brawn de nieuwe CEO van de Formule 1 zou worden en Bernie Ecclestone zou opvolgen. Volgens andere geruchten zou Brawn dan weer een belangrijke rol op zich nemen, bijvoorbeeld die van sportief directeur.

De overname van de Formule 1 door Liberty Media zal pas volgend jaar definitief afgerond worden. Volgens Ross Brawn is het dan ook veel te vroeg om over de leiding van de Formule 1 te spreken.

"Liberty staat nog niet ver genoeg om daarover reeds beslissingen te nemen," zei Ross Brawn tegenover 'BBC Sport'. "Het enige wat ik momenteel doe is advies geven zodat ze de sport beter begrijpen."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: