NMBS ontkent dat er nog meer jobs geschrapt worden
Foto: Marc Herremans - Corelio

De NMBS wil in 2020 nog met 16.955 man personeel werken, nog eens 300 minder dan eerder gepland. Dat staat in het nieuwe ontwerp van ondernemingsplan. Dat nieuws 'klopt niet', aldus een woordvoerder van de NMBS.

De woordvoerder benadrukt donderdagavond dat het cijfer van 16.955 personeelsleden waarover De Tijd donderdagochtend berichtte 'geen rekening houdt met het nieuwe vervoersplan, waarvoor 200 extra operationele medewerkers nodig zijn, en de aanwerving van 100 bijkomende Securail-agenten'.

De bonden en de directie bereikten dit jaar een akkoord om het personeel tegen 2018 tot 18.392 te doen zakken. De bonden lieten verstaan dat ze het niet zagen zitten om daarna nog veel jobs te schrappen.

Marketing- directeur Bart De Groote wil onder meer nog snoeien in het loketpersoneel. Steeds meer tickets worden via automaten en online verkocht. De NMBS wil voorts de schuld in 2018 stabiliseren op 3,2 miljard euro. De voorwaarde is wel dat de omstreden prijsstijgingen en de flexibele tarieven in de piek- en daluren er komen.