Amerikacorrespondent Tom Van de Weghe bracht dinsdagavond in het Journaal op Eén een reportage vanuit Memphis, Tennessee naar aanleiding van de presidentsverkiezingen. Het had echter niet veel gescheeld of zijn live-bijdrage was in de mist gelopen vanwege een gênant incident.

De VRT-journalist was in Memphis, Tennessee om een week voor de stembusslag de sfeer te meten in het diepgelovige zuiden van de Verenigde Staten. Net voor hij live via satellietverbinding zou geïnterviewd worden door nieuwsanker Lieven Verstraete wilde hij nog even snel een plasje doen in een naburig bosje.

Slecht idee om dit te doen in een van de meest conservatieve staten van de VS, zo bleek. Een vrouw raakte erg van streek toen ze Van de Weghe op openbaar domein zijn behoefte zag doen en verwittigde de politie, zo doet de VRT-reporter zijn verhaal op Twitter.

‘Liet u uw edele delen aan deze vrouw zien, sir’, vroeg een toegesnelde agent hem. ‘Nee, ik was in de bosjes’, antwoordde Van de Weghe, maar dat bleek als uitleg niet te volstaan en hij werd meegenomen voor verhoor, zoals te zien is op onderstaande video.

Uiteindelijk mocht de journalist toch beschikken zodat hij net op tijd in de ether kon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig