Knokpartij tussen honderdtal migranten in ‘jungle’ van Calais
Foto: AFP
In de voormalige 'jungle' in Calais, waarvan de afbraakwerken maandag werden afgerond, is het dinsdagavond tot een aanvaring gekomen tussen meer dan honderd Eritrese en Afghaanse jongeren. 'De ordediensten zijn onmiddellijk tussenbeide gekomen om de twee groepen te scheiden.'

De jongeren verblijven in het tijdelijke opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarigen. Het kwam tot schermutselingen tussen Eritreeërs en Afghanen in de buurt van de kleine kerk in het zuiden van het voormalige vluchtelingenkamp. Het kerkje en twee kleine moskeeën zijn de enige constructies die niet werden gesloopt 'om de jongeren toe te laten er nog samen te komen'.

De veiligheidsmaatregelen werden na de vechtpartij opgevoerd, geeft de prefectuur aan. De verhoogde veiligheid zal nog de hele nacht aanhouden.

In totaal verblijven ongeveer 1.500 jongeren in het tijdelijke opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarigen. 'Vanaf woensdag zullen de minderjarigen met bussen vertrekken naar centra verspreid over Frankrijk, waar hun aanvraag tot overbrenging naar Groot-Brittannië zal worden behandeld door de Britse autoriteiten', zegt de prefectuur dinsdagavond.