‘Facepalmen’ kan voortaan ook in emojivorm
Foto: rr

Applegebruikers zullen na de nieuwste update van iOS kunnen ‘facepalmen’ in hun berichten. Naast dit gebaar worden nog 72 andere symbolen geïntroduceerd in emojivorm, waaronder heel wat beroepen en voeding.

Een lepel, een avocado of een eitje: het zijn allemaal nieuwe emoji’s die voordien nog niet beschikbaar waren. Maar de meesten verheugen zich wellicht op de facepalm-emoji, perfect geschikt om je frustratie of schaamte te uiten. De facepalm krijgt meteen een mannelijke en vrouwelijke versie én is beschikbaar in verschillende huidskleuren.

In totaal lanceert Unicode 72 nieuwe emojisymbolen, waaronder ook gekruiste vingers, een hand die een selfie maakt en een figuurtje dat zijn schouders ophaalt. Verder wordt vooral de categorie van de beroepen fors uitgebreid, met dokters, kunstenaars, landbouwers en astronauten, allemaal zowel in mannelijke als vrouwelijke vorm. Foodies mogen zich ook verheugen op heel wat nieuwe eetemoji, waaronder pannenkoeken, een sushibox en een avocado.

Wanneer Apple de iOS 10.2 update zal uitrollen, is voorlopig nog niet geweten. Wel kan je alle nieuwe emoji’s bewonderen op deze website.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig