Sebastian Vettel in Mexico verkozen tot 'Driver of The Day'
Sebastian Vettel Foto: Ferrari
Sebastian Vettel is tijdens de GP van Mexico verkozen tot 'Driver of The Day'. Sebastian Vettel kreeg van de F1-fans tijdens de race de meeste stemmen.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Vettel door de fans werd verkozen tot 'Driver of The Day', eerder dit seizoen werd Vettel ook in Singapore verkozen tot 'Driver of The Day'. 

Vettel startte de race als zevende en reed een erg sterke race. Tegen het einde van de race raakte Vettel verwikkeld in een strijd met Verstappen en Ricciardo. Aanvankelijk werd Vettel als vierde geklasseerd maar toen Verstappen van de wedstrijdleiding een tijdstraf kreeg omwille van een voordeel dat hij had verkregen door het afsnijden van een bocht moest Vettel zich nog haasten om op het podium te verschijnen.

Die podiumplaats werd na de podiumceremonie echter opnieuw afgenomen want ook Vettel kreeg een tijdstraf van tien seconden omwille van een verdedigende actie tegenover Daniel Ricciardo die niet door de beugel kon. 

Vettel liet zich tijdens de race niet alleen opmerken door zijn sterke prestatie maar ook door zijn geroep en gevloek over de boordradio. Niet enkel Max Verstappen kreeg er van langs maar ook FIA-raceleider Charlie Whiting kreeg het te verduren. De Duitser excuseerde zich na afloop van de race wel bij Whiting, iets dat hij overduidelijk niet deed tegenover Red Bull of Verstappen.

Overzicht winnaars 'Driver of the Day-awards':
GP van Australië: Romain Grosjean
GP van Bahrein: Romain Grosjean
GP van China: Daniil Kvyat
GP van Rusland: Kevin Magnussen
GP van Spanje: Max Verstappen
GP van Monaco: Sergio Perez
GP van Canada: Max Verstappen
GP van Europa: Sergio Perez
GP van Oostenrijk: Max Verstappen
GP van Groot-Brittannië: Max Verstappen
GP van Hongarije: Kimi Raikkonen
GP van Duitsland: Daniel Ricciardo
GP van België: Lewis Hamilton
GP van Italië: Nico Rosberg
GP van Singapore: Sebastian Vettel
GP van Maleisië: Max Verstappen
GP van Japan: Max Verstappen
GP van de USA: Max Verstappen
GP van Mexico: Sebastian Vettel

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: