Officieel: Inter zet Frank de Boer na drie maanden op straat
Foto: EPA

De Nederlander Frank de Boer is na amper drie maanden ontslagen bij de Italiaanse topclub Inter Milaan, zo maakte de club dinsdag bekend.

Het ontslag kwam er na een reeks slechte resultaten, De Boer stond al een tijdlang onder druk in de Noord-Italiaanse modestad. De nederlaag afgelopen zondag tegen het Sampdoria van Dennis Praet was voor de clubleiding aanleiding hem uit zijn functie te zetten. Onder de 46-jarige De Boer sprokkelde Inter in elf competitiewedstrijden slechts veertien punten, waardoor de fiere club pas op de twaalfde plaats staat in de Serie A. In totaal zag de voormalige verdediger zijn team zeven keer verliezen: vijf keer in de competitie en twee keer in de Europa League.

Donderdag speelt Inter, waar de negentienjarige Belgische jeugdinternational Senna Miangue dit seizoen onder De Boer voor het eerst van het profvoetbal mocht proeven, in de Europa League tegen het Engelse Southampton. Jeugdcoach Stefano Vecchi neemt voorlopig over en zit dan ook op de trainersbank.

Als opvolger circuleert in de Italiaanse pers de naam van Stefano Pioli, die tot april van dit jaar Lazio trainde. De Boer, 112-voudig international, trok naar Italië na zes seizoenen bij Ajax. Hij veroverde met de Amsterdamse club vier keer de landstitel. Afgelopen zomer tekende de 112-voudige international een contract voor drie seizoenen bij de Nerazzurri, waar hij de Italiaan Roberto Mancini opvolgde.