Recentste peiling geeft Trump voorsprong op Clinton
Foto: afp

Voor het eerst sinds mei ligt de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump voor de Democrate Hillary Clinton in een peiling van de zender ABC en de krant Washington Post.

Trump leidt in de verkiezingspoll, georganiseerd door ABC News en The Washington Post, met één procentpunt.

46 procent van de kiezers steunt Trump volgens die nieuwe peiling, terwijl Clinton 45 procent van de kiezers achter zich krijgt. Het verschil tussen de twee bedraagt 0,7 procent. De Libertaire presidentskandidaat Gary Johnson heeft 3 procent in die nieuwe peiling. Jill Stein, kandidaat van de groenen, 2 procent.

Recentste peiling geeft Trump voorsprong op Clinton

Het is de eerste keer sinds mei dat Trump in de polls voor ligt op Clinton. Die terugval van Clinton heeft mogelijk te maken met de berichten over een mogelijk nieuw onderzoek naar de private e-mailserver van de Democratische kandidaten.

ABC wijst erop dat de peiling naar de voorkeur van de kiezers een week voor de presidentsverkiezingen nog geen uitsluitsel geeft over het uiteindelijke gedrag van de kiezer. Mitt Romney lag rond deze tijd eveneens een procentpunt voor op Barack Obama bij de verkiezingen in 2012, net zoals John Kerry in 2004 voorlag op George Bush. Romney en Kerry verloren de stembusslag uiteindelijk.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig