Trump aangeklaagd door Democraten wegens ‘intimidatie van kiezers’
Foto: AFP

Democratische kiezers hebben in vier Amerikaanse staten Donald Trump aangeklaagd. Dat doen ze omdat ze zich geïntimideerd voelen.

Trump riep zijn aanhang afgelopen weken op om ‘te gaan patrouilleren bij de stembussen’. Hij doet dat omdat hij ervan overtuigd is dat er mogelijk fraude in het spel zit en dat dit in het voordeel zou zijn van Hillary Clinton, zijn Democratische rivale.

In Pennsylvania, Nevada, Ohio en Arizona, vier swingstates, hebben Democratische partijgenoten van Clinton nu dus een klacht ingediend tegen Trump wegens intimidatie. Ze vrezen dat de patrouilles van de Trump-kiezers vooral minderheden, die traditioneel vooral op de Democraten stemmen, zal tegenhouden om naar de stembus te komen.

In New Jersey had Trump ook al een klacht aan zijn been. Het Democratische Nationale Comité trok er naar de rechtbank omdat het in’t oog houden van de stembussen tijdens de verkiezingen door de Trump-aanhang in strijd is met een decreet uit 1982 dat verbiedt dat partijen de stembussen monitoren op verkiezingsdag.

Het campagneteam van Trump en Trump zelf hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig