Tot vijftien graden op Allerheiligen
Foto: ss

November begint nog vrij mooi met maxima tot vijftien graden op Allerheiligen, al is ook wat regen mogelijk. Vanaf woensdag wordt het frisser en vergroot ook de kans op een bui. Komend weekend trekt een depressie over het land en zijn de maxima gezakt naar 3 tot 8 graden.

Dinsdagochtend is het hier en daar nevelig met vooral in het noordwesten lokaal dichte mist, die soms hardnekkig kan zijn. Elders is het eerst vrij mooi met een gesluierde zon. In de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het noorden. In het zuidelijk deel van de Ardennen verwachten we nog opklaringen tot het einde van de namiddag. De maxima liggen tussen 12 graden in de Ardense valleien en 14 of 15 graden elders. Eerst is de wind zwak uit veranderlijke richtingen, in de namiddag ruimt hij naar het noordwesten.

Dinsdagavond krijgen we in de meeste streken veel wolkenvelden met soms wat lichte regen of een paar lokale buien. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het eerder wisselend bewolkt vanaf het noorden, met nog kans op een lokale bui en vorming van nevel. De minima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan zee.

Woensdag wordt het licht wisselvallig met doorgaans veel bewolking en in de loop van de dag enkele buien in het noorden en oosten van het land. Elders blijft het overdag zo goed als droog, maar is er ‘s avonds en ‘s nachts meer kans op een bui. Het wordt een stuk frisser met maxima van 5 graden in Hoog-België tot 10 of 11 graden in Vlaanderen.

Donderdag en vrijdag is telkens een bui mogelijk en de maxima dalen naar 5 tot 10 graden. In het weekend wordt het nog enkele graden frisser en trekt er een depressie over het land.