Gentenaars hebben oplossing voor kinderen die te snel uit hun kleren groeien
Foto: Happy Kiddo
Kinderen groeien als kool. Het is dan ook een frustratie van heel wat ouders dat de kleding die je voor ze koopt maar een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. In Gent hebben ze daar met Happy Kiddo nu een oplossing voor bedacht.

Bij Happy Kiddo kun je elke maand een box bestellen met kinderkleertjes. Ben je ze aan het einde van de maand beu of heb je zin in wat anders, dan kun je die kleertjes gewoon inruilen voor andere zonder dat je die moet weggooien. Wil je ze liever bijhouden, dan kan dat ook gewoon.

Je kunt kiezen voor een kleine (32,95 euro), medium (61,95 euro) of grote (89,95 euro) box voor kinderen van nul tot drie jaar. Daarin vind je respectievelijk vijf, tien en vijftien genderneutrale kledingstukken van voornamelijk Belgische en Nederlandse merken.

Duurzaam dus en dat is het om wel meer redenen. Er wordt niet enkel met lokale leveranciers gewerkt, het initiatief wil ook de enorme berg kleding die we elk jaar weggooien helpen beperken. Klinkt het je als muziek in de oren, dan woon je hopelijk in Gent want het project loopt voorlopig enkel daar.