'Kate Middleton wil geen modepopje zijn'
Foto: rr
Kate Middelton komt vaak in het nieuws met haar modieuze keuzes,die soms nog betaalbaar zijn ook. Maar de hertogin van Cambridge wil niet gezien worden als een ‘modepopje’. Dat zegt Alexandra Shulman, hoofdredactrice van de Britse Vogue, die de vrouw van prins William al eens op de cover plaatste.

Alexandra Shulman was te gast in de Britse show Lorraine en vertelde dat Kate Middleton niet in couturekledij wilde poseren voor haar Voguecover, die eerder dit jaar verscheen. 'Ik kan moeilijk in haar plaats spreken, maar ik denk dat ze niets wilde dragen waarin ze zich niet goed voelde', zei Shulman.

'Ze is geen modepopje. Het beeld dat ze een zwijgzaam model is dat alleen maar dure kleren wil dragen past absoluut niet bij haar. Ik denk dat ze dat wilde aantonen op de bewuste voorpagina', zegt ze nog. De 58-jarige hoofdredactrice zegt er nog bij dat Middleton eerdere verzoeken om covermodel te zijn afwimpelde.

'Wellicht heeft elk tijdschrift ter wereld haar al gevraagd om de cover te sieren. Het was pas toen ik er een brief bij schreef, dat ze akkoord ging. Ik vertelde dat de cover naar aanleiding van ons honderdjarig bestaan was en dat het ons in het verleden meermaals is gelukt om samen te werken met de koninklijke familie. Op dat moment besefte ik dat we op dezelfde golflengte zaten.'