Véronique Leysen werkt samen met ZEB
Foto: jvdp
Véronique Leysen (30) slaat op zakelijk vlak een nieuwe weg in. Haar breilabel Maurice Knitwear gaat samenwerken met kledingketen ZEB.

Eerder dit jaar vertelde Véronique Leysen dat ze met haar label Maurice (koffie én breiwerk) op een belangrijk punt was gekomen: het merk beperken tot de kern (exclusieve handwerkstuks voor liefhebbers) of kiezen voor de groei, en dus afscheid moeten nemen van de breiende Maurice Grannies.

'Ik heb na heel wat wikken en wegen de keuze gemaakt om het toch gewoon allebei te doen', vertelt de Antwerpse onderneemster nu. 'Handwerk hoort gewoon bij Maurice van bij het begin. Maar ook machinaal kun je prachtig én duurzaam breiwerk creëren. Het ene sluit het andere niet uit.'

En dus gaat ze een nieuwe samenwerking aan, met de Belgische kledingketen ZEB. Haar handbreiwerk blijft bestaan onder de naam Maurice Handmade en wordt ook uitgebreid met een Little Maurice-collectie, voor baby’s en kinderen. 'Maar anderzijds wilden we ook die andere markt bereiken. Daarom besliste ik om de aparte collectie Maurice Knitwear op te starten samen met ZEB als partner, waarvoor de kledingstukken machinaal geproduceerd worden', aldus Leysen.

'ZEB heeft veel ervaring op het vlak van opvallende samenwerkingen met jonge designers. Dit co-creation verhaal opent nieuwe deuren voor mij. Zo is er deze winter een Maurice voor iedereen. Door deze kans kan ik de stuks ontwerpen en ZEB stuurt samen met mij de productie aan in Italië.'

De Maurice Knitwear-collectie is vanaf de tweede helft van november te verkrijgen in alle ZEB-vestigingen en op de ZEB-webshop, en ook bij Maurice zelf.