Onderzoek naar perslekken in zaak-Wesphael levert niks op
Foto: Photo News

Een onderzoek naar mogelijke lekken in de zaak tegen Bernard Wesphael (58) is woensdagochtend door de Brugse raadkamer stopgezet. De verdediging had bij de onderzoeksrechter klacht ingediend, maar het onderzoek bracht niet aan het licht wie achter de bewuste lekken zat.

Wesphael en zijn echtgenote Véronique Pirotton verbleven op donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het paar ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw dood aan in de badkamer. De Luikenaar was er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Toch werd Wesphael de volgende dag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Aan de zaak werden onmiddellijk heel wat artikels en reportages gewijd. De verdediging van Wesphael stelde vast dat het RTL TVI-programma Indices op 22 januari 2014 over volledige stukken uit het strafdossier beschikte. In kranten verschenen bovendien kleurenfoto’s uit het dossier. Meester Jean-Philippe Mayence en meester Tom Bauwens, de advocaten van Wesphael, dienden voor die perslekken klacht in bij de Brugse onderzoeksrechter. Dat onderzoek leverde uiteindelijk niets op.

Ondertussen is Bernard Wesphael door het hof van assisen in Bergen vrijgesproken voor de doodslag op zijn echtgenote. Op 6 oktober 2016 oordeelde de volksjury immers dat er redelijke twijfel bestond over de schuld van Wesphael. “Een intoxicatie door een combinatie van alcohol en geneesmiddelen kan niet uitgesloten worden als mogelijke doodsoorzaak”, klonk het in de motivering.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig