Caroline Bastiaens (CD&V) geeft cumul op
Foto: WAS

Caroline Bastiaens (CD&V) stopt in juli 2017 als Vlaams parlementslid om voltijds Antwerps schepen te zijn. Dat meldt ze in een persbericht. Orry Van de Wauwer volgt haar op.

Bastiaens legt - zoals al eerder gepland - op 21 november de eed af als schepen na het aangekondigde afscheid van partijgenoot Philip Heylen, maar wil ‘het vele wetgevende werk dat nog op de planken ligt in schoonheid afronden’.

‘Ik kies voluit voor de stad en haar inwoners, en ik kies voor het mooiste ambt dat er bestaat’, zegt Bastiaens in een mededeling.

Met de beslissing lijkt de Antwerpse CD&V een compromis gevonden te hebben. Eigenlijk wou Bastiaens haar zetel in het parlement cumuleren met haar schepenambt, maar de kans dat ze daar toestemming voor kreeg was erg klein.

In principe laat haar partij niet toe dat wie een uitvoerend mandaat heeft in een gemeente met meer dan 30.000 inwoners ook in een van de parlementen zetelt.

Eind september verliep haar aanstelling als opvolger van schepen Philip Heylen om die reden al behoorlijk tumultueus. Als schepen kreeg Heylen steeds een verbod. Het gebrek aan terugvalpositie was voor hem een aanleiding om als lobbyist voor Ackermans & van Haaren aan de slag te gaan.

Bastiaens wordt schepen van Cultuur, Economie, Stads- en buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig