MET richt schijnwerpers op Rei Kawakubo

Het New Yorkse Metropolitan Museum of Art (MET) pakt volgend voorjaar uit met een tentoonstelling rond de Japanse ontwerpster Rei Kawakubo en haar label Comme des Garçons.

Het wordt de tweede keer dat een tentoonstelling van het Costume Institute van het MET een hommage brengt aan het werk van een nog levende ontwerper. De eerste keer was in 1983, met een tentoonstelling rond het oeuvre van Yves Saint Laurent.

‘Bij het wegwerken van het schot tussen kunst en mode, vroeg Kawakubo ons om anders te gaan denken over kleding’, vertelde Thomas Campbell, directeur van het MET, aan Women’s Wear Daily. ‘Curator Andrew Bolton zal voor een tentoonstelling zorgen die ons zal doen nadenken over de rol van de mode in onze hedendaagse cultuur.’

Voor de tentoonstelling krijgt het MET toegang tot het volledige archief van Comme des Garçons, waaruit ongeveer 120 silhouetten zullen worden geselecteerd sinds het debuut van Kawakubo in 1981. De Japanse ontwerpster is intussen 74 jaar oud.

De tentoonstelling opent op 4 mei en wordt voorafgegaan door het Met Gala, de jaarlijkse geldinzameling voor het Costume Institute. Bedoeling is dat de bekende gasten zich voor hun outfit laten inspireren door het onderwerp van de tentoonstelling.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig