Kweekt uw kat ook als een konijn?
Foto: Stad Gent

Met de slogan ‘kweekt uw kat ook als een konijn’ wil Stad Gent eigenaars aanzetten hun kat te steriliseren of castreren. Wie dat doet, wordt zowaar beloond met een cadeaubon.

In stad Gent lopen ongeveer 31.000 huiskatten rond, meldt Stad Gent. ‘Wist u dat twee niet-gesteriliseerde katten na vijf jaar 5.000 kittens geven? Als u nalaat om uw huiskat onvruchtbaar te maken, draagt u helaas bij tot veel dierenleed.’

Stad Gent, dat iets wil doen om te voorkomen dat er jaarlijks 1.500 katten terechtkomen in het asiel, gaat vanaf oktober 2016 Gentenaars belonen die hun kat laten steriliseren of castreren. Eigenaars krijgen een cadeaubon van 10 euro na castratie en 25 euro na sterilisatie. De kostprijs bedraagt ongeveer 75 euro voor het castreren van een kater en 150 euro voor het steriliseren van een kattin.

Sterilisatie en castratie zijn wettelijk verplicht voor handelaars en particulieren die hun kat verkopen of weggeven. Het wordt mogelijks vanaf 2017 ook een verplichting voor particulieren die een kat hebben. ‘Waarom nog langer wachten’, aldus Stad Gent.

Meer info op de site van Stad Gent.