29 jaar cel gevorderd voor weduwe van doodgeschoten Turk
themabeeld Foto: rr

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is het proces begonnen over de moord op Ahmet Karabacak (37), die twee jaar geleden werd doodgeschoten. Het openbaar ministerie vorderde 29 jaar cel voor zijn echtgenote Seda Karabacak (32), omdat zij haar minnaar Emre Akbas (32) had aangezet om de trekker over te halen. Voor hem werd 27 jaar geëist. Zijn broer Enes (25) en diens vriend Ibrahim Ekici (27) riskeren tien en acht jaar cel voor het leveren van het moordwapen.

Ahmet Karabacak kreeg op 20 april 2014 een kogel door het hoofd in zijn woning aan de Sleeckxstraat in Antwerpen-Noord. Zijn vrouw Seda was op dat moment bij familie in het Brusselse, waar ze het paasweekend doorbrachten. Toen ze ‘s avonds thuis kwam, trof ze het lichaam van haar man aan.

Seda kwam als verdachte in beeld, toen de speurders ontdekten dat ze een buitenechtelijke relatie had met Emre, die in een slagerij werkte. Het stel belandde in augustus 2014 achter de tralies. Emre bekende dat hij de schutter was, maar zei dat hij op aangeven en instructie van Seda handelde. Seda ontkende iedere betrokkenheid.

In een latere fase van het onderzoek werden ook Enes en Ibrahim aangehouden voor het leveren en laten verdwijnen van het moordwapen. Enes bekende dat hij op vraag van zijn broer het wapen in een kanaal in Rotterdam gooide. Ibrahim blijft erbij dat hij niets van het wapen of de feiten afweet.