VIDEO. Standard dolt met weerloos Waasland-Beveren
Foto: blg
Standard kende zondagavond geen enkel probleem met Waasland-Beveren. De Luikenaars dolden van af het begin met de bezoekers en wonnen uiteindelijk simpel met 5-0. Orlando Sa en Benito Raman maakten elk twee doelpunten, Renaud Emond zette de kers op de taart.

Sprake van een wedstrijd was er op geen enkel moment. Als Orlando Sa niet twee doelpunten zag afgekeurd worden, had het na een kwartier al 3-0 gestaan. Gelukkig voor de bezoekers toonde de lijnrechter genade, maar de pegel van Benito Raman na zestien minuten telde wel. Laszlö Köteles liet zich verrassen door de zwabberbal, die in het midden van het doel belandde.

Waasland-Beveren reageerde niet en ontsnapte na 25 minuten aan een strafschop. Gano kreeg de bal vol in het gelaat, maar scheidsrechter Bram Van Driessche zag in eerste instantie hands. Na het zien van het bloedende aangezicht van Gano veranderde hij zijn besluit en gaf (terecht) een hoekschop.

Heerlijke actie Edmilson, twee doelpunten van Sa

Het bleek slechts uitstel van executie voor de ontstellend zwakke bezoekers. Junior Edmilson zette met een heerlijke dribbel zijn tegenstander in de wind en leverde een perfecte voorzet af. Sa kopte simpel binnen, 2-0 na nog geen halfuur. De Luikse spits had er duidelijk zijn in. Vijf minuten later toonde hij zich sneller en sterker dan zijn man op een verre bal. Köteles stond in niemandsland en Sa twijfelde niet. Met een strakke pegel zorgde hij voor de 3-0 ruststand.

Tien minuten beterschap na de rust

Na een ongetwijfeld stevige preek van Stijn Vreven gaf Waasland-Beveren slechts tien minuten een teken van leven. Vanzo probeerde, maar kon Gillet niet verrassen. Een nonchalant Standard leek de voet van het gaspedaal te halen, maar kreeg de hulp van een ongelukkige Köteles. Raman werd in de rug van defensie gestuurd. Zijn schot met links was zwak, maar hobbelde achter de wegschuivende Waasland-Beveren-doelman toch in doel. Die toonde zich nadien wel even met twee goede saves op pogingen van Emond.

De Waaslanders moesten de kelk wel tot de bodem ledigen. Camacho haakte Emond, en de ex-speler van Waasland-Beveren zette zich achter de bal. Met een kurkdroge trap rechtdoor zette hij de forfaitcijfers op het bord. Zijn eerste van het seizoen, wat meteen ook de overdreven viering verklaart.

De slotfase was een maat voor niets. Köteles moest nog twee keer in actie komen en de bezoekers waren nog dicht bij de eerredder. Schwartz raakte in eerste instantie de lat, Myny kon zijn voet net niet tegen de rebound zetten en kreeg het leer nog ongelukkig tegen het gezicht.