Marni moet verder zonder Consuelo Castiglioni
Consuelo Castiglioni, links

Het Italiaanse modelabel Marni moet het voorstaan stellen zonder oprichter Consuelo Castiglioni, zo meldt Women’s Wear Daily. Ze wordt als creatief directeur opgevolgd door Francesco Risso, zo meldt luxeconcern OTB, sinds vorig jaar eigenaar van het label.

Consuelo Castiglioni, een Zwitserse met Chileense roots wier familie in bont handelde, lanceerde haar eigen modelabel samen met haar echtgenoot Gianni in 1994. Voor de naam liet ze zich inspireren door de voornaam van haar zus, Marina.

Hoewel ze zelf geen modeopleiding heeft genoten, viel het label in de smaak bij recensenten. Zes jaar na de eerste collectie opende een eerste boetiek in Londen. Marni maakte vooral naam met creatieve prints waarvoor Castiglioni vaak samenwerkte met artiesten zoals fotograaf Richard Prince of muzikante Kim Gordon.

In 2012 verkocht het koppel een meerderheidsaandeel aan luxeconcern OTB van Renzo Rosso om het label te kunnen uitbreiden. Datzelfde jaar ontwierp ze ook een collectie voor kledingketen H&M, in 2013 volgde een eerste parfum. Vorig jaar nam de Italiaanse groep het label volledig in handen.

Haar opvolger, Francesco Rissi, studeerde aan Central Saint Martins in Londen en werkte onder meer bij Anna Molinari en Prada. Zijn eerste collectie voor Marni wordt in februari voorgesteld, tijdens de modeweek in Milaan.

‘Het waren hectische en opwindende jaren, die al mijn energie eisten om iets te maken waar ik trots op kon zijn. Dankzij de constante steun van mijn familie heb ik een label kunnen uitbouwen met een duidelijke en herkenbare identiteit’, klinkt de mededeling van de 57-jarige Castiglioni, wier dochter Carolina ook voor Marni werkt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in