Deze technische vaardigheden zijn het meest gegeerd op LinkedIn
Foto: ap

LinkedIn, het grootste netwerk voor professionals op het internet, maakte vandaag de ranglijst bekend van de skills die Belgische bedrijven het vaakst vragen aan kandidaten voor technologische functies. Bij vacatures voor it-beroepen scoren statistische analyse en datamining het best.

Voor het samenstellen van de ranglijst van de meest gegeerde vaardigheden werden van 1 januari tot 1 september de wervings- en selectieactiviteiten van online kantoren op LinkedIn geanalyseerd.

De Belgische werkgevers zoeken het meest naar skills of competenties die te maken hebben met data-analyse. De steeds toenemende vraag naar professionals die data inzichtelijk kunnen maken en die innovatie in diverse sectoren een boost kunnen geven is daar niet vreemd aan, luidt het bij LinkedIn.

'Soft skills steeds belangrijker'

‘De vraag naar technische competenties zal niet snel afnemen,’ geeft Anoek Eckhardt, manager van LinkedIn aan. ‘Toch worden ook de zogenaamde soft skills, zoals communicatieve vaardigheden en teamwork, steeds belangrijker gevonden door werkgevers. Deze zachte vaardigheden zijn met name in it-functies moeilijker te vinden.’

Volgende week organiseert LinkedIn een ‘Week of Learning’. Dan krijgen leden van de sociale website gratis toegang tot de meer dan 5.000 online trainingen.

Dit is de Belgische top-tien:

  1. Statistische analyse en data mining
  2. Software QA en User testing
  3. Web architecture en Development framework
  4. Middleware en Integration software
  5. User interface design
  6. Software modeling en process design
  7. Network en Information security
  8. HR benefits en compensation

9. Mobile development

10. Data engineering en data warehousing.