Kamikaze Riders veroordeeld voor terrorisme: tot 6 jaar celstraf
Foto: rr

De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelt Kamikaze Riders Said Saouti en Mohamed Kerai tot 6 en 3 jaar cel voor terrorisme.

De twee terreurverdachten werden in december 2015 opgepakt omdat ze op oudejaarsavond een aanslag wilden plegen in het centrum van de hoofdstad.

Het doelwit was vooral het politiekantoor op de Kolenmarkt en de Grote Markt, om zo veel mogelijk slachtoffers te maken.

IS

De Kamikaze Riders is een motorbende die dweept met IS, en die voorliefde stak de Brusselse motorclub op sociale media de laatste jaren niet meer onder stoelen of banken. En dus raakte ook het gerecht almaar meer geïnteresseerd in hun (criminele) doen en laten.

'Maar de club is geen Islamitische club', klonk vorig jaar bij Ludovic Ansel, al 10 jaar lid van de Kamikaze Riders. 'De club bestaat al bijna 15 jaar. We hebben honderden leden over heel België; mensen van alle achtergronden en religies, ook niet-moslims. We zijn een grote familie die elkaar vindt in een gemeenschappelijke passie: de motor. Het doet me pijn te zien dat de naam van onze club beschadigd wordt. Het is niet omdat iemand een fout maakt, dat ook de rest van de club of de club zelf eronder moet lijden.'