Bereidt u uw bedrijfsoverdracht voor?
Foto: Shutterstock
Niet alleen de bevolking vergrijst, ook de ondernemers. Bedrijfsoverdracht is vroeg of laat een belangrijke uitdaging voor elke zelfstandige ondernemer. Bent u er klaar voor?
Dossier aangeboden door KBC Match'IT.

Een recente studie van zelfstandigenorganisatie Unizo leert dat 40 procent van de bedrijfsleiders ouder is dan 50 jaar. Maar … hoe ouder de zelfstandigen, hoe meer ondernemingen vroeg of laat op de overnamemarkt terechtkomen. Opvallend is evenwel dat slechts vier op de tien  55-plussers al actief bezig zijn met de voorbereiding of organisatie van de overdracht van hun onderneming.

Eén op de vijf Vlaamse ondernemers wil zijn bedrijf wel binnen de twee jaar overdragen. Maar 45 procent van de ondervraagde ondernemers heeft problemen om een goede opvolger/overnemer te vinden. Zo blijven jaarlijks ongeveer 2.300 ondernemingen zonder overnemer. Niet bepaald geruststellende cijfers.

Ook de studie die vorig jaar verscheen ter gelegenheid van de ‘Week van de bedrijfsoverdracht’ blijft actueel. Tensie Steijvers,  Ine Umans (beiden Universiteit Hasselt), Eddy Laveren en Robin Deman (beiden Antwerp Management School) onderzochten hoe de overdracht van Vlaamse bedrijven wordt aangepakt. Dit zijn enkele van hun opmerkelijke vaststellingen over de twee soorten overdracht.

Overdracht van de bedrijfsleiding

Meer dan de helft van de Vlaamse bedrijven verwacht binnen de vijf jaar een ‘terugtreding’ van de bedrijfsleider. Bijna 85 procent van de bedrijfsleiders is ouder dan 55 jaar, 14 procent is zelfs ouder dan 65 jaar. Toch plannen te weinig bedrijven de overdracht. Zo is een kwart van de bedrijven met een bedrijfsleider ouder dan 65 jaar nog helemaal niet bezig met de planning van de opvolging. In bijna drie kwart van de bedrijven wordt er helemaal geen geschreven strategisch plan over de opvolging opgesteld.  

Overdracht van de eigendom

Hier is er zo mogelijk nog meer onzekerheid en nog minder planning. Vier op de tien bedrijven is er helemaal niet mee bezig. Bij 15 procent beseft men wel de noodzaak ervan, maar weet men niet hoe eraan te beginnen. Slechts een kwart geeft aan binnenkort te starten met de planning.

Bijna 40 procent bevestigt dat het moeilijk is om een geschikte koper te vinden. Bij wie echt een externe verkoop overweegt, is dat zelfs 70 procent. Sommigen hebben al eens gehoord van een matchingplatform dat aanbod en vraag bijeenbrengt, maar weinigen maken er gebruik van.

Het staat dus vast dat we de komende jaren een  grondige hertekening van het bedrijvenlandschap mogen verwachten. Als familiale opvolging niet mogelijk of wenselijk is, dringt een externe verkoop zich op. Maar zo’n proces vergt een bijzondere aandacht en een professionele voorbereiding van meerdere jaren.

Het initiatief van KBC om via KBC Match'it een digitaal platform te voorzien voor overlaters en overnemers komt dan ook precies op tijd. We komen daar op terug in onze volgende afleveringen.