Trump nodigt opmerkelijke gasten uit voor derde debat
Malik Obama, halfbroer van de huidige Amerikaanse president, steunt de kandidatuur van Donald Trump. Foto: IMAGEGLOBE

De halfbroer van Barack Obama, die de president zelf nog zelden ziet, en de moeder van een Amerikaanse officier die het leven liet in Libië: Donald Trump doet wenkbrauwen fronsen door de twee uit te nodigen naar het derde presidentieel debat.

In Las Vegas vindt vannacht het derde en laatste debat plaats tussen presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton. Die eerste zal daarop steun krijgen van een wel erg opvallende figuur: Malik Obama, halfbroer van de huidige Amerikaanse president Barack, die hem zelf weliswaar nog zelden ziet.

Malik Obama, lange tijd supporter van de democraten, was naar eigen zeggen ‘diep teleurgesteld’ in het beleid van zijn broer Barack en veranderde daardoor van politiek kamp. In juli zei Malik aan The New York Post dat hij ‘Trump graag eens zou ontmoeten’. ‘Ik steun hem omdat hij spreekt vanuit zijn hart. “Make America Great Again” is een geweldige slogan.’

Benghazi

Ook van de partij vannacht op uitnodiging van Trump is Pat Smith. Haar zoon Sean liet in 2012 het leven in Benghazi (Libië) bij een aanval op zijn diplomatieke post. De vrouw is al langer een fervent criticaster van Hillary Clinton en speechte op de Republikeinse Conventie in juli.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig