Straatveger die EuroMillions won al vier dagen niet op werk verschenen
Foto: SS/PN

De man die zich vorige week bij een krantenwinkel in Schaarbeek meldde als winnaar van EuroMillions is sindsdien niet meer op zijn werk verschenen. ‘Ach ja, hoe zou je zelf zijn ?’, zeggen de collega’s van de Brusselse straatveger.

De vader van vier was in één klap 168 miljoen euro rijker. In ieder geval genoeg om nooit meer hoeven te werken. En een bron bij Net Brussel, het gewestelijk agentschap dat instaat voor het onderhoud van de hoofdstad, zegt aan de Franstalige kranten van Sudpresse dat de man zich al vier dagen niet meer heeft aangemeld. Zijn collega’s reageren gelaten, maar begripvol.

Of de man even vakantie neemt om van het nieuws te bekomen of definitief stopt met het schoonvegen van de Brusselse straten, is niet duidelijk. De identiteit van de man wordt ook geheimgehouden.

De Nationale Loterij raadt winnaars altijd aan om in het begin verder te leven zoals ze gewoon zijn, maar de schok was bijzonder groot voor de man. ‘Ik kon het eerst niet geloven. Pas toen ik me achter mijn computer zette om de winnende cijfercombinatie nog eens te controleren, begon het door te dringen’, zou de man hebben gezegd tegen de begeleiders van de loterij.