VIDEO. Anderlecht pakt leiding over tegen Lokeren
Foto: BELGA

Anderlecht heeft de leiderspositie veroverd op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. De thuisploeg stelde teleur en kon amper kansen creëren, tot grote woede van de supporters. Op het einde van de wedstrijd viel dan toch de broodnodige goal voor het thuisteam. Een niet-gefloten penalty en een overdreven rode kaart in het nadeel van Lokeren zorgden voor heel wat kritiek op scheidsrechter Dierick.

Voor het eerst dit seizoen kreeg Massimo Bruno nog eens een basisplaats. Hij verving de Roemeense Chipciu, die een blessure opliep tijdens een interland tegen Kazachstan. Appiah en Najar zijn nog steeds geblesseerd. Bij Lokeren kon Tom De Sutter geen basisplaats versieren. De bezoekers misten ook Jambor en Persoons wegens blessure.

Bruno blinkt uit

Na het affluiten kwam er een traag en ongeïnspireerd Anderlecht op het veld. Massimo Bruno blonk uit, hij leek de enige die wat snelheid in het spel kon brengen. Een goed seizoensdebuut voor de middenvelder.

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar vormde nauwelijks een bedreiging voor Lokeren. Met een kopbal van Hanni leek het even 1-0 te worden, maar een knappe save van Copa voorkwam een eerste doelpunt. Enkele minuten voor de rust kon Teodorczyk de bal mooi klaarleggen voor Stanciu, maar die botste opnieuw op Copa. Aan de overkant bleef Roef de eerste helft werkloos.

Lokeren probeert

Na de rust leek er weinig beterschap te komen, maar na een rommelige fase kon Lokeren toch een kansje versieren. De kopbal van Miric ging over. Acheampong kreeg een verjaardagscadeau van Dierick: de scheidsrechter floot niet nadat de Ghanees Coelho onderuit haalde in de zestien.

VIDEO. Anderlecht pakt leiding over tegen Lokeren
Foto: BELGA

Anderlecht bleef teleurstellen en werd zelfs uitgefloten door hun eigen publiek. Capel kwam in het spel voor Stanciu, een kleine tien minuten later mocht Bruno gaan rusten ten voordele van Badji. De twee konden niet meteen beterschap brengen voor een teleurstellende thuisploeg.

Lokeren rook zijn kans en kwam een paar keer dicht bij een doelpunt. Roef bracht een redding op een schot van De Ridder. De fase erna kwam hij oog in oog te staan met Coelho, maar hij hield de thuisploeg overeind. Miric probeerde nog eens te koppen, maar die ging rakelings naast.

VIDEO. Anderlecht pakt leiding over tegen Lokeren
Foto: BELGA

Teodorczyk met een kopbal

Na 79 minuten kwam er een eerste echte kans voor Anderlecht. Spahic trapte hard richting doel, maar het schot eindigde op de paal. Anderlecht trok het spel opnieuw naar zich toe

Galitsios was te laat met zijn tackle op Capel, en kreeg meteen een rode kaart van Dierick. Een overdreven sanctie van de scheidsrechter, Lokeren deed het voor de overige 10 minuten met een man minder. Er kwam meteen heel wat kritiek op scheidsrechter Dierick, zelfs van de Anderlecht-supporters.

 

 

In de 88e minuut kon de thuisploeg de overwinning toch naar zich toetrekken. Teodorczyk kopte de bal binnen, na een goeie voorzet van Kara. Anderlecht neemt de leiderspositie over van Zulte-Waregem, dat deze middag verloor in Gent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig