Pieter Devos is derde in opener wereldbekerseizoen in Oslo

Pieter Devos is op de wereldbekerjumping in de Noorse hoofdstad Oslo prima begonnen aan het seizoen 2016-2017 van de West-Europese Liga. Zaterdag won de Belgische kampioen de Grote Prijs met Espoir, een dag later was hij met een derde plaats de beste Belg in de eerste wereldbekerwedstrijd met Dream of India Greenfield.

Drie Belgen haalden in de Noorse hoofdstad de barrage met twintig: Gudrun Patteet/Sea Coast Pebbles Z, Niels Bruynseels/Cas de Liberté en Pieter Devos/Dream of India Greenfield. Gudrun Patteet zou met haar 10-jarige Zangersheide ruin uiteindelijk 17e worden met 4 strafpunten en een tijd van 41.44. Van alle combinaties die in de finale 4 strafpunten totaliseerden, reed Niels Bruynseels met zijn 10-jarige Zangersheide merrie de snelste barrage en dat leverde een negende plaats op.

Alleen Pieter Devos kon met het 13-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Dream of India Greenfield de nul op het scorebord houden. Maar hij was niet opgewassen tegen de 27-jarige Italiaan Alberto Zorzi, die met de 11-jarige BWP-merrie Fair Light van ‘t Heike weliswaar als eerste de barrage moest rijden maar na 36.93 foutloos over de aankomst reed. Niemand zou die tijd nog verbeteren. De Duitser Marcus Ehning kwam met Funky Fred en een tijd van 37.34 nog het dichtst in de buurt. Pieter Devos kreeg 38.10 achter zijn naam.

Naast Fair Light van ‘t Heike en Dream of India Greenfield zaten er nog drie BWP-ers in de barrage: Edesa S Bajan van de Noor Geir Gullikson, Good Luck van de Ier Cian O’Conner en Emerald N.O.P. van de Nederlander Harrie Smolders, die uitkomt voor de Belgische stal Euro Horse. Van het Belgisch stamboek Zangersheide reden Cas de Liberté van Niels Bruynseels en Casallo Z van de Italiaan Piergiorgio Bucci de finale en het Belgische stamboek SBS werd vertegenwoordigd door Reveur de Hubertise van de Franse voormalige nummer 1 van de wereld Kevin Staut.

Volgende week wordt in Helsinki de tweede wereldbekermanche georganiseerd en daar staan Devos en Bruynseels opnieuw aan de start.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig