De wedstrijd tussen Dender en Beerschot Wilrijk werd zaterdagavond op het eind even stilgelegd. Een vijftiental relschoppers probeerden tot bij het Beerschot Wilrijk-vak te geraken, maar drie agenten konden dat verhinderen.

Tijdens de wedstrijd verlieten hooligans van Helmond Sport hun vak en daagden de Kielse supporters uit. Een vijftiental relschoppers probeerden ook tot bij het Beerschot Wilrijk-vak te raken, maar twee meegereisde ‘spotters’ van de Antwerpse politie en een derde agent grepen in.

In een filmpje is te zien hoe de drie agenten in burger de hooligans met een matrak op afstand houden. Ze slagen erin het groepje naar achter te duwen. Enkele minuten later kon de match weer hervat worden.

Op de Facebookpagina van fans van Beerschot Wilrijk worden de drie agenten overladen met woorden als ‘respect’ en ‘goed teamwork’. Op het beeld is ook te zien hoe de oproerpolitie boven op de tribunes de fans tegenhoudt, maar dat het vooral de drie agenten onderaan zijn die erger voorkomen.

Waarom de hooligans van de Nederlandse club Helmond Sport, die naar Dender waren afgezakt voor de match, amok begonnen te maken is nog niet duidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig